wtorek, 17 stycznia 2012

DOMOWE HAMBURGERY

Kto z nas nie lubi fast food-ów. Polecam zrobić tzw. domowe, "zdrowsze" niż te kupne. Wspaniałe, zamiast obiadu lub sobotniej kolacji z przyjaciółmi, są szybkie do przygotowania, smaczne i syte. 
Potrzebne będą produkty:
  • mięso mielone ok. 1/2 kg
  • jajko 

  • bułka hamburgerowa lub zwykła kajzerka
  • pomidor
  • ogórek
  • sałata lodowa
  • cebula 
  • ser żółty
  • sos do hamburgerów
  • olej , sól, pieprz
Z mięsa mielonego(na wagę), jajka,soli i pierzu formułuję płaskie kotlety . 
Smażę na patelni raczej grillowej, bo wtedy używam mniej oleju .
Następnie kroję pomidora, cebulkę (solę), ogórka kiszonego i sałatę lodową. Bułki podpiekam w opiekaczu lub w piekarniku wraz z plastrem sera żółtego.
Nakładam w kolejności: sos hamburgerowy, kotlet, cebulka, pomidor, ogórek i sałata lodowa. Polewam jeszcze sosem. Pycha. 
                                                                            Polecam,Djors.

1 komentarz:

  1. Taki hamburger to rozumiem:)) Dobrze gotujesz Djors:)) ten blog będzie moją inspiracją:))

    OdpowiedzUsuń